Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Zoeken

Ons kantoor

Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

Adresgegevens

Hoofdkantoor Groot Aalst:
Halsesteenweg 42
9402 Meerbeke (Ninove)
Tel: 054/24 75 15
Tel: 053/39 53 13
Fax: 054/24 75 16
Kantoor Aalst:
Kareelstraat 100
9300 Aalst
0484 18 74 34Kantoor Gent (op afspraak):
Brabantdam 150
9000 Gent
0484 18 74 34

Seminaries

Op vraag van verschillende beroepsorganisaties ( syntra, Voka, unizo, ….) organiseren wij op regelmatige tijdstippen seminaries over allerlei specifieke onderwerpen (zie hieronder).

Hierin krijgt U niet alleen een ruim fiscaal kader maar bovendien krijgt U diverse uitgewerkte praktijkvoorbeelden.

 

WELKE ONDERWERPEN:

Hoe haalt U elegant geld uit uw vennootschap zonder te veel belastingen te betalen (zie voorbeeld seminarie)

Als zaakvoerder steekt u veel energie in uw bedrijf met als doel er een goed renderende organisatie van te maken. Uiteraard wilt u ook van uw florerende vennootschap een graantje meepikken. De meest logische manier om geld uit uw vennootschap te halen is uzelf een loon toe te kennen. Dit is echter niet de meest fiscaal vriendelijke manier om geld uit uw vennootschap te halen! Tijdens dit seminarie staan we even stil bij verschillende "fiscaal-vriendelijke" methodes.

Analyses van de jaarrekening: balans, resultatenrekening en ratio’s. Praktisch bekeken aan de hand van een volledig uitgewerkt(zie voorbeeld seminarie)

Een ratio of kengetal is een verhoudingsgetal waarbij 2 of meer posten uit de balans en/of resultatenrekening met elkaar in verband worden gebracht. Gedurende de afgelopen jaren wedijverden diverse publicaties met elkaar om de meest uitgebreide en verfijnde ratio's samen te stellen. Zonder afbreuk te doen aan hun academische wetenschappelijkheid menen wij dat een KMO­bedrijfsleider vooral een aantal praktisch te gebruiken ratio's dient te berekenen en te beoordelen.

Van een eenmanszaak naar een vennootschap : fiscaal en praktische kant benaderd.(zie voorbeeld seminarie)

Onze uiteenzetting heeft niet tot doel een bespreking te wijden aan de algehele problematiek van de omvorming van een eenmanszaak tot vennootschap. Eerder wordt beoogd een inzicht te geven in enkele fiscale knelpunten en vraagstellingen rechtstreeks gelieerd aan de omvorming op zich. Volledigheid wordt niet betracht. Een analyse van de rechtspraak toont aan dat dc omvorming van een eenmanszaak tot een vennootschap heel wat fiscale discussies en fiscale risjco’s met zich meebrengt, indien het niet zorgvuldig wordt gepland.

De management vennootschap (zie voorbeeld seminarie)

In fiscale kringen wordt nogal eens met beide hogervermelde structuren gezwaaid als de oplossing voor alleproblemen : de vennootschap als je eigen fiscaal paradijsje in België. De bedoeling van deze bijdrage is deze mirakeloplossingen" met de nodige kritische zin te benaderen.

Update vennootschapsbelasting aanslagjaar 2009 (zie voorbeeld seminarie)
Update personenbelasting aanslagjaar 2009 (zie voorbeeld seminarie)

NOG ONDERWERPEN:

 

VOOR WIE
Nuttig zowel voor het beheer van een eenmanszaak, KMO als dat van een grote onderneming.

De kwaliteit en de praktijkgerichtheid van bovenvermelde seminaries worden gegarandeerd door onze ervaring en dossierkennis.

Wij gebruiken tijdens de sessie een powerpoint presentatie als visuele ondersteuning ener wordt op einde van de sessie documentatie meegegeven.

 

LOKATIES :

Deze seminaries kunnen regionaal worden georganiseerd zodat de reistijd steeds beperkt blijft.

Anderzijds is er altijd mogelijkheid om in onze kantoren te Erembodegem deze te organiseren.

 

GEINTERESSEERDEN :

Kunnen altijd terecht bij Wouter Devloo – IAB Accountant/Belastingconsulent

Email : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

telefoon : 0484 18 74 34