Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Zoeken

Ons kantoor

Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

Adresgegevens

Hoofdkantoor Groot Aalst:
Halsesteenweg 42
9402 Meerbeke (Ninove)
Tel: 054/24 75 15
Tel: 053/39 53 13
Fax: 054/24 75 16
Kantoor Aalst:
Kareelstraat 100
9300 Aalst
0484 18 74 34Kantoor Gent (op afspraak):
Brabantdam 150
9000 Gent
0484 18 74 34

Wynickxbijdrage update

Vanaf 2019 is de definitieve regeling van start. Hierbij zullen ook de pensioenplannen voor zelfstandigen (VAPZ en POZ), RIZIV-contracten en intern gefinancierde pensioenbeloftes mee in rekening gebracht worden.

Wanneer is er een overschrijding van de bij wet bepaalde drempel?

 

Indien het wettelijke pensioen en het aanvullend pensioen groter is dan het maximum wettelijke pensioen van de openbare sector dan is er een bijzondere bijdrage van 3% verschuldigd.
Het aanvullend pensioen zijn de reserves op 1/1 (inclusief winstdeling) en zullen via een omzettingscoëfficiënt in een rente worden omgezet

Wat is het maximum wettelijke pensioen van de openbare sector?
Dit is de pensioendoelstelling en komt momenteel overeen met een basisbedrag van 78.453,60 eur. Men bekijkt op 1/1/N-1 of de pensioendoelstelling effectief overschreden is waarbij in de effectieve berekening ook rekening gehouden wordt met de loopbaanbreuk (effectief gepresteerde loopbaanjaren/45)

Hoe wordt de Wijninckx-bijdrage berekend?
De pensioenreserve op 1/1/.... (inclusief winstdeling en de reserves van alle aanvullende pensioenplannen) - pensioenreserve op 1/1/.... - 1 (inclusief winstdeling en de reserves van alle aanvullende pensioenplannen en met een correctiefactor toegepast voor kapitalisatie op basis van de gemiddelde OLO-rente 10 jaar,gemeten over de laatste 6 kalenderjaren voorafgaand aan het bijdragejaar.)

Inning bijdrage

Idem als de tijdelijke regeling gebeuren door Sigedis als beheerder van de Databank Aanvullende Pensioenen (DB2P). Is er een Wijninckx-bijdrage verschuldigd dan zal de werkgever in de loop van september een oproep ontvangen om deze bijzondere sociale zekerheidsbijdrage te betalen aan het RSZ (loontrekkenden) of het RSVZ (zelfstandigen).