Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Zoeken

Ons kantoor

Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

Adresgegevens

Hoofdkantoor Groot Aalst:
Halsesteenweg 42
9402 Meerbeke (Ninove)
Tel: 054/24 75 15
Tel: 053/39 53 13
Fax: 054/24 75 16
Kantoor Gent (op afspraak):
Brabantdam 150
9000 Gent
0484 18 74 34

Horeca mag weer overuren doen

 

De ho­re­ca kan zijn per­so­neel weer pro­bleem­loos over­uren laten klop­pen, zegt staats­se­cre­ta­ris voor Frau­de­be­strij­ding Phi­lip­pe De Bac­ker (Open Vld) zon­dag in Het Nieuws­blad. Dat staat in een in­ter­ne om­zend­brief van de So­ci­a­le In­lich­tin­gen- en Op­spo­rings­dien­sten aan de so­ci­a­le in­spec­teurs.

 

 

Te­ge­lijk met de in­voe­ring van de witte kassa, be­loof­de de re­ge­ring aan de ho­re­ca dat ze elk per­so­neels­lid 300 (voor zaken met zo'n witte kassa zelfs 360) over­uren moch­ten laten doen, zon­der hoge loon­las­ten.

 

Maan­de­lijks maken meer dan 4.000 werk­ne­mers ge­bruik van die maat­regel. Maar de voor­bije weken kre­gen hun ho­re­ca­ba­zen vaak te horen dat dit niet lan­ger kon. De so­ci­aal se­cre­ta­ri­a­ten lie­ten hen weten dat hoog­uit 91 over­uren toe­ge­staan waren, fors min­der dus. De vak­bon­den in de ho­re­ca had­den na­me­lijk ge­wei­gerd een col­lec­tie­ve ar­beids­over­een­komst over de maat­regel af te slui­ten. Voor­al bij de kust­ho­re­ca was er zware on­te­vre­den­heid over het uit­blij­ven van een ak­koord.

 

 

Staats­se­cre­ta­ris Phi­lip­pe De Bac­ker wou daar­om zo snel mo­ge­lijk weer rechts­ze­ker­heid bie­den. "Sinds het mooie weer begin mei kre­gen wij heel wat klach­ten hier­over. Ik ben blij dat er nu een ak­koord is, zodat de sec­tor de maat­regel kan toe­pas­sen die ze ver­diend heeft. Die is heel be­lang­rijk om de vaste jobs te be­hou­den